Opterećenje na sudovima utječe na profesionalne aktere, kao što su suci, odvjetnici ili medijatori. Ovdje NLP može pružiti rješenje i olakšanje. Budući da suđenje uključuje verbalne i neverbalne komunikacijske elemente, svi NLP obrasci govora mogu se učinkovito koristiti u sudskoj praksi. Tužba može zahtijevati profesionalno rukovanje nasilnim emocijama, krutim uvjerenjima i sukobljenim stranama, stoga što je NLP više poznat pravnom osoblju, to prije može pomoći u rješavanju teških sukoba.

NLP U PRAVU I MEDIJACIJI

Namjenjena je sucima, odvjetnicima, procjeniteljima i medijatorima.

 

Perceptivna točnost predana NLP-u dovodi do poboljšanja prikupljanja informacija u konfliktnim situacijama. Poput parnica i medijacija je model rješavanja sukoba. Duljina postupka i troškovi uspješne medijacije tek su dio redovnog pravnog postupka ako su činjenične stvari identične. Ljudska slika na kojoj se nalazi model medijacije bitno je ista kao i NLP. Obje su procedure usmjerene na resurse, budućnost i rješenje. Odnos između NLP-a i medijacije olakšava korištenje discipline u vlastite svrhe.

 

Od posebne važnosti u medijaciji su sljedeće NLP tehnike: odnosne strategije, kao i modeli deeskalacije ili vizualizacije.

 

Usporedivost metoda omogućava korištenje cijelog nivoa NLP vještina u posredovanju.

 

Što je medijacija?

 

Medijacija je postupak s tisućljetnom poviješću. Od kraja prošlog stoljeća meditacija se intenzivno razvila i stekla novu važnost u Europi i svijetu. U mnogim zemljama to uključuje i novo razvijene uvjete pravnog okvira.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google Places Icon

Petrova 6c, Zagreb|  an.nada.kaiser@gmail.com  |  Tel. +385 98 322260

© 2019. HANLP, Petrova 6c, Zagreb