NLP omogućuje liječnicima i medicinskim sestrama da se bave kooperativnim i skladnim odnosima s pacijentima i osobljem kao i da provode komunikaciju koja promiče zdravlje. Stoga se sve više očekuje da zdravstveni stručnjaci stječu ne samo visoke socijalne vještine i fleksibilnost, nego i uspješne pregovaračke vještine, vještine upravljanja i rješavanje sukoba.

NLP U ZDRAVSTVU I SOCIJALNOJ SKRBI

Modeli i komunikacijske strategije NLP-a pokazali su se iznimno korisnim kako medicinskim stručnjacima i medicinskim sestrama, tako i osobama zainteresiranim za zdravlje i njegovu dobrobit.

U brzorastućem području zdravstvene skrbi zaposlenicima je potrebno mnogo više od samih stručnih vještina.

 

Česta kritika "medicinske aparature bez duše", i prijelaz na alternativni medicinski tretman upućuju se kao nedostatak među mnogim pacijentima.

 

Uspjeh kod liječenja usko je povezan s korištenjem pomagača i njihovom komunikacijom s pacijentima. Isto tako, prostorno i društveno ozračje u medicinskim praksama i bolnicama ima trajni utjecaj na proces oporavka.

 

Posljednjih godina, NLP istraživanje također je usmjereno na to kako se može postići i održavati osobno zdravlje, kako se može smanjiti stres, kako promicati iscijeliteljske moći tijela te kako se može shvatiti odnos tjelesnog i mentalnog stanja.

 

Središnje pitanje je:

 

Što čini razliku nekoga tko se oporavlja od bolesti ili lošeg zdravlja, od onoga koji ostaje bolestan? "
 

Ovo područje istraživanja vrlo je dinamično i stalno se razvija.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google Places Icon

Petrova 6c, Zagreb|  an.nada.kaiser@gmail.com  |  Tel. +385 98 322260

© 2019. HANLP, Petrova 6c, Zagreb